Historien

At gøre en forskel

Historien om Fonden Huset Scheving begynder med to kolleger, som drømte om at gøre tingene anderledes. Gøre dem bedre. Gøre en forskel. Jesper Thing og Lars Nørgaard købte derfor et hus i Nørre Snede i 2016 – en dengang faldefærdig rønne, der tidligere havde fungeret som botilbud, men havde stået tomt i nogle år – og satte den i stand. De ville skabe et hjem, hvor mennesker med autisme kunne leve og udvikle sig i gode støttende rammer. Et lille sted med plads til maksimalt ti beboere, fordi det passer bedst til målgruppen.

Et hjem for autister

Fra april til oktober gik Lars Nørgaard, Jesper Thing, Jesper Things far og Gry Scheving, der var en tidligere kollega og skabte Huset Scheving med deres egne hænder: Dengang otte lejligheder, stuehus med fællesrum og kontor, værksteder og dyrehold. Senere kom Prærievænget 2 til køkken, skolestuer, fitnessrum og konferencefaciliteter. Alt sammen ud fra den grundtanke, at det skulle være et sted, hvor de selv ville have lyst til at bo og leve. Og selvfølgelig hvor der blev taget højde for de kommende beboeres særlige behov. Eksempelvis med afskærmning og ro omkring de enkelte lejligheder. Lyddæmpning, når lejlighederne støder op til hinanden. Og ingen etageboliger, hvor beboere bor over og under hinanden.

Navnet Scheving

Selvom de var to grundlæggere og senere tre stiftere, var der aldrig tvivl om navnet: Fonden Huset Scheving. Det var en anerkendelse af medstifter Gry Schevings store faglige viden. Der var heller aldrig tvivl om målgruppen. Fonden Huset Scheving er udelukkende for beboere med en autismediagnose. Et specialiseret tilbud – og et af de få og bevidst små selvejende døgntilbud for autisme. De tre stiftere var enige om at formen skulle være en selvejende døgninstitution, hvor pengene bliver i fonden og ikke kan tages ud til ejere. Og med en bestyrelse der har kompetence til at ansætte og afskedige ledelsen. Lars Nørgaard er i dag leder af Fonden Huset Scheving og den eneste tilbage af de tre grundlæggere.

null

Ledelsen

Læs mere her

null

Medarbejdere

Læs mere her

null

Bestyrelsen

Læs mere her

null

Samarbejds-partnere

Læs mere her

”Jeg har aldrig haft et job, hvor jeg har været så glad, som jeg er hos Huset Scheving. Jeg er glad, når jeg tager på arbejde – og glad når jeg tager hjem. Tidligere har jeg været håndværker, men aldrig trivedes. Så jeg besluttede at tage springet og søgte job som vikar. Men ved samtalen var der så god kemi, at jeg blev fastansat i dagsbeskæftigelsen. Jeg er i værkstedet, og min vision er at skabe et sted med meningsfyldte aktiviteter for beboerne, hvor oplevelsen kommer frem for resultatet. Og jeg har opdaget, at når man forsøger på at skabe et fantastisk miljø for andre, så kan man ikke undgå selv at blive en del af det fantastiske miljø. Jeg føler, at jeg får lige så meget som jeg giver. Og på den måde kommer det hele til at give mening både for dig selv og andre. Samtidig er det et arbejde, hvor man kan sætte meget præg på sin hverdag. Man er selv med til at skabe de aktiviteter, man brænder for – på den måde får man en meget alsidig hverdag.”

– Kristian Petersen

Se også

Kontakt os i dag

Har du spørgsmål eller vil du gerne vide mere om Fonden Huset Scheving, så kontakt os helt
uforpligtende på telefon (+45) 93 88 40 75 eller mail kontakt@husetscheving.dk. Du kan også bruge formularen på kontakt siden.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Kontakt os

(+45) 93 88 40 75
kontakt@husetscheving.dk