Botilbud

TEACCH-inspireret botilbud

Hos Fonden Huset Scheving arbejder vi målrettet med autismepædagogik – ud fra nøgleordene faglighed, trivsel og udvikling. Vores pædagogiske tilgang er stærkt inspireret af tænkningen bag TEACCH; vi arbejder for og med autismen – ikke imod den. Vi forsøger at skabe de forudsætninger, vores beboere har brug for. Vi støtter op i stedet for at lave om på mennesker. Vi tænker i ny læring frem for aflæring – og i alt hvad vi gør, lægger vi os op ad autismens tænkning. Derfor er vi meget strukturerede i tilgangen til vores beboere; vi forbereder dem på, hvad der skal ske og skaber visuel tydelighed.

God trivsel

Den TEACCH-inspirerede tilgang bygger systemer, så beboeren får højest mulig trivsel – i samarbejde den enkelte beboer, som altid er den vigtigste samspilspartner. Derudover også i samarbejde med blandt andet forældre, pårørende og fagfolk. Det giver ro, når beboerne hele tiden ved, hvad der skal ske. Og vi kan se, at det generelt skaber god trivsel. Vi ser, at når vi forbereder beboerne godt nok, vil de ofte gerne prøve nyt. Så siger de måske ja tak til noget, de normalt ville takke nej til. Et godt eksempel er vores madplan, der kører med samme syv retter – en for hver ugedag – i en måned . Og måneden efter syv nye retter. Det giver tid og ro til at udfordre sig selv med nye smagsoplevelser. Vi presser aldrig på, men skaber muligheden. Huset Scheving er beboernes hjem; de er voksne mennesker og skal have så meget indflydelse som muligt på deres eget liv.

Noget at stå op til

Hverdagen er tilpasset den enkelte beboer, hvor nogen arbejder i dagtilbud, hvor der er sæsonbestemte opgaver, som de kan deltage i – ligesom der er værksteder, køkken og kreative opgaver. Vi har også dyr, som skal passes hver dag; ponyer, minigrise og høns. Det giver god mening og noget at stå op til, når der er levende væsener, der har brug for os. Men vi ser altid på beboerens dagsform og hjælper, hvor det er nødvendigt. Mens nogen er i dagtilbud, går andre i STU, mens andre igen er omfattet af et helhedstilbud, hvor målet ikke er arbejde.

Et godt match

For os i Huset Scheving er det vigtigt at sammensætte gruppen af beboerne, så de fungerer sammen. Det er meget vigtigt, at der er plads til alle, og at man kan fungere side om side, så der er mulighed for at udvikle sig og trives. Fordi det skal være rart at være her med sin autisme. Til personalet stiller vi krav om, at de ønsker at arbejde på denne måde med en meget høj grad af autismefaglighed. Huset Scheving er til for beboerne – og personalets opgave er at fremme trivslen.

”Det er helt fantastisk, at vores søn har fået et hjem i Huset Scheving. Jeg kunne mærke det, allerede da jeg besøget stedet og var til samtale med ledelsen: Jeg tænkte, at hvis vores søn kommer til at bo her, så har jeg ingen problemer med at han skal flytte hjemmefra. Det var både omgivelserne, som er hjemlige og hyggelige. Men også den imødekommenhed, der var. Ledelsens ambitioner om at være Danmarks bedste. Den høje faglighed. Det kunne man bare mærke. Vores søn var meget ængstlig, ukoncentreret, ekstremt stresset og udadrettet i sit sprog, da han ankom til Huset Scheving. Han havde også glemt mange af sine færdigheder; tidligere var han glad for at tegne og se film, men havde ikke længere ro til det. Og han trak sig socialt. I dag er han fysisk rolig i kroppen. Han føler sig tryg, rolig og meget mindre ængstelig. Og han er begyndt at henvende sig til de andre beboere. Han tegner igen og generelt er færdighederne vendt tilbage. Han er så glad! Og det er jo den allerbedste måde, at måle det på. Det er så fedt, når han udtrykker, at Huset Scheving er det bedste sted for autister, og at han føler sig tryg i sin hverdag. Når han har været hjemme på besøg, glæder han sig altid til at komme tilbage til Huset Scheving igen. Den positive udvikling skyldes uden tvivl deres pædagogik og måde at håndtere autisme på. Deres struktur og forudsigelighed. Hver eneste medarbejders kærlige og respektfulde måde at være overfor beboerne. De møder den enkelte beboer i dennes behov og ønsker – lige der hvor de er. De finder løsninger, som virker for den enkelte. De har det rette menneskesyn. Og det vilde er, at det ikke bare smitter af på hele organisationen. Det smitter af helt hjem til os. Det har lettet det hele for os som familie, både for os forældre og for søskende. Vores skuldre er kommet ned, fordi vi ved, at han har det godt. Min mand og jeg er både stolte og lykkelige over, at vores søn bor i Huset Scheving. Wauw, hvor er vi bare heldige!”

– Mor til en beboer

Se også

null

Dagtilbud

Læs mere her

Kontakt os i dag

Har du spørgsmål eller vil du gerne vide mere om Fonden Huset Scheving, så kontakt os helt
uforpligtende på telefon (+45) 93 88 40 75 eller mail kontakt@husetscheving.dk. Du kan også bruge formularen på kontakt siden.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Kontakt os

(+45) 93 88 40 75
kontakt@husetscheving.dk